Skip to main content
Sigma Engineering BV - Bouwkundig Adviesbureau

Vacature Tekenaar - Modelleur

Flexibele voorwaarden | 24-40 uur | Hilvarenbeek

Dit vragen wij

 • MBO / HBO / WO - werkniveau

 • Ervaring met AutoCAD / Revit

 • Meedenkend

 • Bouwkunde

 • Leergierig

Dit bieden wij

 • Afwisselende projecten

 • Ruime werkplekken

 • Korte lijnen

 • Gezellig deskundig team

 • Flexibele werkindeling

Is dit jouw baan?

we komen graag met je in contact

Je werk als Tekenaar - Modelleur

Veel van onze klanten zijn onderaannemers of leveranciers die actief zijn in de uitvoering.
Onze constructeurs staan dan ook dicht bij de praktijk en denken met onze klanten mee in praktische oplossingen en toepassingen.
De lijntjes met je klanten zijn kort.
Het is dus geen verrassing dat wij op zoek naar een praktische tekenaar - modelleur. 

Als Tekenaar - Modelleur wekt je de schetsmatige tekeningen van onze constructeurs uit in een 2D en/of 3D model. In overleg met de betrokken partijen zorg je dat er een model uit komt die in de praktijk uitvoerbaar is.

 • Je maakt tekeningen in zowel 2D als 3D voor alle voorkomende constructies, van een kleine verbouwing aan een woonhuis tot aan complexe utiliteitsbouw
 • Je controleert en begeleidt de werkzaamheden tijdens de bouw
 • Je houd contact met opdrachtgevers, architecten en aannemers, werkt in bouwteams en overlegt met collega constructeurs / tekenaars.Onze medewerkers aan het woord

Demy: “Het gemakkelijke overleggen door de korte lijnen, de flexibiliteit van het bedrijf en de uitdaging die je kunt vinden in je werk gaven de doorslag om ook na mijn studie opnieuw voor Sigma Engineering te kiezen.

Niels: “Het ene moment ontwerp je een slimme hoofddraagconstructie, het andere ben je aan deze constructie aan het rekenen of in overleg met de opdrachtgever of aannemer om een zo’n passend mogelijke oplossing voor een bepaald probleem te verzinnen."

Jasper: "De combinatie van aan de ene kant het ontwerpen en aan de andere kant het uitvoeren van de berekeningen spreken mij erg aan. Vooral in de berekeningen zie ik het als een uitdaging om de constructie zo te schematiseren dat deze zo dicht mogelijk bij de werkelijke situatie komt."

Benieuwd naar onze projecten?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie.

Kantoor Sigma Engineering

Kom eens langs voor een bak koffie in ons kantoor.

Groot Loo 2d
5081 BL Hilvarenbeek
013 504 1851

Hallo, ik ben Hein – mededirecteur van Sigma Engineering – en ik kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie. Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Dan kun je me gewoon direct bellen, appen of mailen.

T: +31 (0) 13 504 18 51
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hallo, ik ben Bert – mededirecteur van Sigma Engineering – en ik kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie. Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Dan kun je me gewoon direct bellen, appen of mailen.

T: +31 (0) 13 504 18 51
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geïnteresseerd?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie.

Onze medewerkers aan het woord

Jens

Tekenaar

Wat vind je leuk aan je baan?
Het leuke aan mijn baan is, dat ik van de ‘platte’ schetsen van mijn collega’s een 3D-model creëer dat binnen het model van de architect past. Elk project is weer anders en heeft zijn eigen uitdagingen. Deze uitdagingen pak ik aan samen met mijn collega’s en de architect en ik zorg dat het resultaat in de praktijk uitvoerbaar is.

Waarom heb je voor ons gekozen?
Ik heb voor Sigma gekozen, omdat ik het een goede sfeer vind uitstralen en er goede begeleiding is voor het leren van nieuwe vaardigheden. Ik werk er nog steeds, omdat er een fijne werksfeer is met leuke collega’s, het werk uitdagend is en er een fijne communicatie is tussen de collega’s.

Wat doe je naast je werk?
Ik ben regelmatig in de sportschool of op het voetbalveld te vinden. In het weekend drink ik graag een biertje met mijn vrienden en ook op festivals ben ik regelmatig te vinden. Ik ben ook een fanatieke spelletjes speler en vind dit dan ook leuk om met mijn vriendin en vrienden te doen.

Pieter-Jan

Constructeur / Tekenaar

Wat vind je leuk aan je baan?
Het leuke eraan, is de afwisseling tussen verschillende projecten: ieder project afzonderlijk vraagt zijn specifieke aandacht Tevens vind ik de flexibiliteit binnen onze organisatie erg waardevol. En ‘last but not least’ stemt de onderlinge band met mijn collega’s mij zeer tevreden.

Waarom heb je voor ons gekozen?
Puur toeval. Ik was niet specifiek op zoek, maar in een gesprek met een bekende kwam de naam Sigma ter sprake. Op dat moment was ik werkzaam in Best bij Conbit (in de telecom branche), waar ik vanuit mijn HBO stage aan de slag ben gegaan. Een paar weken later, n.a.v. dat bewuste gesprek, werd ik benaderd door Bert Jans of ik eens wilde komen praten over een andere baan. En zo ben ik sinds 1 september 2006 werkzaam ben bij Sigma Engineering BV, en dat bevalt me nog steeds prima.

Wat doe je naast je werk?
Vanalles: ik ben lid van de scouting, hockey (speler en scheidsrechter) en vrijwillige brandweer. Ik doe graag aan wielrennen, wandelen en mountainbiken, en ben lid van de raad van XI, milon cirkel bij Brinkpoint, personeelsvereniging van Sigma en de organisatie van de Radiobingo. Als er iets in het dorp georganiseerd wordt, dan ben ik er graag bij.

Marino

Constructeur / Tekenaar

Wat vind je leuk aan je baan? 
De diversiteit die elke dag met zich meebrengt, van overleg met architecten tot aannemers en opdrachtgevers. Maar ook de werkzaamheden, van groot project naar een klein onderdeel van een constructie maakt het leuk. De flexibiliteit van Sigma Engineering is erg fijn. En zeker niet te vergeten de collega’s, dat maakt het mooi leuk en gezellig om bij Sigma Engineering te werken. 

Waarom heb je voor Sigma gekozen?
Ik ben op zaterdagen en in de vakanties begonnen bij Sigma Engineering. Nadat ik mijn bachelor heb behaald ben ik fulltime gaan werken bij Sigma. De reden dat ik er nog steeds werk na 15 jaar, is dat er uitdaging in de werkzaamheden zijn en dat je kunt specialiseren in een specifiek onderdeel. Daarnaast is de collegialiteit zeker ook een reden dat ik er werkzaam ben. Wat ik ook waardeer is dat er met regelmaat iets georganiseerd wordt door Sigma maar ook door de collega’s onderling.  

Wat doe je naast je werk?
Ben ik papa van 2 dochters, fiets ik graag ook op de wielrenfiets, ook wandel ik graag met vrienden. Ook ga ik graag naar de sportschool. Daarnaast gezellig een biertje gaan drinken met vrienden. 

Neem contact met ons op!

Een werkdag

8:00 uur
Je begint de dag met het checken van je e-mail op dringende zaken. Deze mails worden eerst verwerkt en vervolgens ga je verder met het project waar je mee bezig bent.

10:15 uur
Tijd voor een kop koffie. Het moment om even bij te praten met collega’s, soms onder het genot van een worstenbroodje. Na deze korte pauze ga je verder met het ontwerp.

11:00 uur
Je komt een probleem tegen in je ontwerp, je vraagt hierbij je collega's om hulp. Samen met de constructeur kijk je wat er mogelijk is en kom je tot een passende oplossing. Als dit invloed heeft op de bouwkundige onderdelen, overleg je dit met de architect of opdrachtgever en zorg je dat iedereen op de hoogte is van deze aanpassing.

12:30 uur
Samen met collega’s ga je lunchen. Dit is het moment om informeel bij te praten met je collega’s over onderwerpen zoals het weekend sport etc 

13:00 uur
Na de pauze word je gebeld door een architect over een project wat je uitgewerkt hebt. Er gaan enkele onderdelen in het project wijzigen en samen met de architect neem je deze door. Vervolgens overleg je met de constructeur in hoeverre de aanpassing van de berekening invloed gaat hebben op het tekenwerk en pas je de onderdelen aan.
Vervolgens ga je verder met het project waar je in de ochtend al mee bezig was.

15:15 uur
Samen met een collega kijk je naar het project dat je zojuist hebt afgewerkt. Samen controleren jullie het tekenwerk en halen jullie de laatste fouten eruit, zodat het tekenwerk kan worden opgestuurd.

16:00 uur
Je kijkt op de planning wat je volgende project wordt. Samen met je collega spreek je dit project door en bekijk je eventuele aandachtspunten, zodat je de volgende ochtend met dit project kunt gaan starten.

16:30 uur
Je sluit je computer af en rijdt naar huis met een voldaan gevoel. Het was weer een dag waarin je veel werk hebt verzet.

"Elk project is weer anders en heeft zijn eigen uitdagingen. Deze uitdagingen pak ik samen met mijn collega’s en architecten aan en ik zorg dat de uitkomst in de praktijk uitvoerbaar is.

Directie aan het woord

Bouwkundig adviesbureau Sigma Engineering BV, sinds jaar en dag expert op het gebied van bouwconstructies, is gevestigd aan het Groot Loo te Hilvarenbeek. Wat in 1998 begon met drie ambitieuze constructeurs is uitgegroeid tot een gerenommeerd bureau met zo’n 13 medewerkers.

Wij zijn betrokken in iedere fase van het project: van idee tot uitvoering, en leveren diensten in veel verschillende sectoren als de woningbouw, utiliteitsbouw en agrarische sector. Naast inventieve oplossingen in staal, beton of metselwerk, onderscheidt Sigma Engineering zich met een brede kennis op het gebied van houtconstructies.

Sigma kenmerkt zich door met haar flexibele, doelgerichte en praktische werkwijze tot eenintegraal en op maat gemaakt ontwerp te komen.

Wij zijn er van overtuigd dat een prettige werkomgeving en een gemoedelijke sfeer bijdragen aan een beter eindproduct.

Hein Hanegraaf & Bert Jans (Directeuren Sigma)

Neem contact met ons op

Sigma Engineering
Groot Loo 2d
5081 BL Hilvarenbeek
013 504 1851